Катар відмовився від російської «гуманітарки»

Читать на русском
Влада Катару відмовилася від допомоги з боку Росії, заявивши, що в цьому немає необхідності.

Влада Катару відмовилася від допомоги з боку Росії, заявивши, що в цьому немає необхідності.   Про це розповів глава МЗС країни Мухаммед бен Абдель Рахман Аль Тані в ефірі Росія-24, пише «Слово і Діло».

Допомогу Катару з боку Росії запропонував вчора міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров, пообіцявши зробити все можливе, щоб кризу навколо цієї арабської країни було вирішено.

«Росія запропонувала нам допомогу на випадок необхідності, але на цей момент такої необхідності не виникло», - сказав Аль Тані.

За його словами, що блокада Катару поки не призвела до якихось наслідків для жителів цього емірату.

«Все протікає в звичайному ключі, всі живуть, як і жили. Життя триває - ніяких серйозних наслідків», - підкреслив міністр закордонних справ.

Чому зчинився скандал довкола Катару і до чого він призведеДипломатичний скандал навколо фінансування терористів владою Катару набирає обертів: «Слово і Діло» проаналізувало його причини і можливі наслідки.

Політик також зазначив, що уряд його країни вважає «слабкими підстави» для початку кампанії проти них з боку рнизки арабських держав (Катар звинувачують у фінансуванні тероризму) - ред.)

«Нам досі не надали вагомих аргументів і фактів, які могли б стати причиною ескалації», - заявив Аль Тані, додавши, що влада Катару будуть шукати вихід із ситуації шляхом діалогу.

Відзначимо, що сьогодні Іран заявив про відправку в Катар п'яти літаків і трьох суден з продуктами.

Крім того, Туреччина постачає продукти в Катар.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: