Європейські банки виділять кошти на розвиток інфраструктури річки Дніпро

Читать на русском
Європейські банки мають намір інвестувати 50 млн євро в розвиток Дніпра як транспортної артерії.
Річка Дніпро

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) і Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) мають намір інвестувати 50 млн євро в розвиток Дніпра як транспортної артерії.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на прес-службу Міністерства інфраструктури України.

Міські легенди України. Київ: річковий трамвайДніпровський річковий трамвай у Києві – безперечно одна з міських легенд столиці, оскільки його запуск неодноразово відкладали, а саму ідею – то підтримували, то забували.

«Розвиток сільськогосподарської сфери ставить нові виклики перед українською транспортною і логістичної мережею. Україна має унікальний ресурс, використання якого може дозволити країні стати стратегічною частиною європейської економіки, і це - Дніпро», - заявив посол Нідерландів Кейс Кломпенхауер.

У свою чергу віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе зазначила, що розвиток р. Дніпро в майбутньому сприятиме розвантаженню автомобільних доріг і залізниці. Крім того, розвиток внутрішнього водного транспорту сприятиме екологізації перевезень шляхом скорочення шкідливих викидів автотранспортом.

Раніше президент Петро Порошенко обговорив з міністром торгівлі США питання активізації інвестицій.

Відзначимо, 27 квітня 2016 року Климпуш-Цинцадзе обіцяє подати в ВРУ власний законопроект з питання мораторію на експорт лісу-кругляка. Подивимося, чи зможе вона виконати свою обіцянку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: