На саміті ЄС погодять продовження санкцій проти Росії

Читать на русском
У четвер увечері в рамках саміту ЄС відбудеться робоча вечеря за участю глав європейських держав.

Саміт Європейської Ради 22-23 червня рекомендуватиме Раді Євросоюзу ухвалити рішення щодо продовження економічних санкцій проти Росії.

Про це йдеться в листі-запрошенні голови Євроради Дональда Туска на зустріч глав держав і урядів країн ЄС, передає «Слово і Діло».

У Конгресі США знайшли протиріччя конституції в проекті санкцій проти РФПроект нових санкцій проти Росії і Ірану порушує положення конституції США, тому його ухвалення пов'язане з процедурними складнощами. Прихильники проекту впевнені, що невідповідність можна легко прибрати і законопроект гальмується штучно.

«Коли ми зберемося на робочу вечерю, присвячену зовнішнім зв'язкам, канцлер Меркель і президент Макрон на початку представлять стан справ з імплементацією мінських угод», – наголошується в документі.

Зазначається, що їхня доповідь за кілька днів призведе до офіційного рішення щодо продовження економічних санкцій проти Росії.

Як повідомлялося раніше, Президент Порошенко їде до Брюселя, де зустрінеться з Туском. Український лідер також проведе зустрічі з головами Європейської Ради та Європейської народної партії, а, крім того, візьме участь у саміті ЄНП.

Нагадаємо, напередодні, у зв'язку з агресією РФ в Україні, США запровадили санкції ще проти 38 фізичних та юридичних осіб, серед яких російські офіційні особи, «чиновники» анексованого Криму та так званих «Л/ДНР», російські банки та 20 «дочок» «Транснефти».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: