Туск: щодо України наші з Трампом погляди збігаються

Читать на русском
Дональд Туск заявив, що він не був на 100% упевнений, що два лідери мають єдину думку щодо Росії.

Переговори Президента Європейської ради Дональда Туска з президентом США Дональдом Трампом виявили розбіжності щодо ключових питань, у тому числі щодо Росії. Проте їхні позиції зійшлися щодо конфлікту в Україні.

Про це йдеться у заяві Туска, зробленій після зустрічі із Трампом, передає «Слово і Діло».

Туск заявив, що він не був на 100% упевнений, що два лідери мають «єдину думку щодо Росії».

«Проте, коли мова зайшла про конфлікт в Україні, то схоже, ми були на одній лінії», - заявив Туск.

Туск також заявив, що «деякі питання залишаються відкритими, такі як клімат і торгівля", де ЄС наполягає на повному дотриманні Паризької угоди по клімату і відкритої багатосторонньої торговельної угоди.

НАТО допоможе Україні виробляти «Джавеліни» — дипломатЯк приклад співпраці дипломат назвав будівництво морського патрульного літака для потреб ЗСУ, дизайн і оснащення якого буде розроблятися спільно з НАТО.

Але він заявив, що було досягнуто повного порозуміння з багатьох питань, в тому числі щодо боротьби з тероризмом.

У своєму Twitter Туск за підсумками зустрічі із Трампом написав: «Мій меседж президенту США: цінності, принципи в першу чергу! Головне завдання сьогодні полягає в консолідації вільного світу навколо західних цінностей, а не тільки інтересів».

Нагадаємо, у четвер, 25 травня відбулася перша зустріч американського президента Дональда Трампа із головами Європейської ради та Єврокомісії Дональдом Туском і Жаном-Клодом Юнкером.

Раніше Президент Петро Порошенко погодив з президентом Євроради Дональдом Туском дату проведення чергового саміту Україна-ЄС, який відбудеться 13 липня в Києві.

Також зазначимо, на зустрічі з президентом і прем'єром Італії, Трамп заявив, що Росія повинна нести відповідальність за свої дії в Криму і на Донбасі, а також виконати мінські домовленості.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: