Китайці мають намір побудувати сонячну електростанцію в Чорнобилі

Читать на русском
Створення в Чорнобилі електростанції потужністю 1 гігават має стартувати вже наступного року.

Два китайських підприємства планують побудувати в 30-кілометровій зоні відчуження біля Чорнобильської АЕС сонячну електростанцію.

Про це повідомляє агентство Reuters, передає «Слово і Діло».

Роботи повинні початися в наступному році, повідомила фірма GCL System Integration Technology, яка спільно з китайським концерном China National Complete Engineering буде реалізовувати цей проект. Фахівці-техніки обох китайських компаній вже неодноразово перевіряли передбачуване місце спорудження об'єкта.

Відвідування Чорнобильської АЕС тимчасово припиняютьсяВідвідування об'єктів ДСП Чорнобильська АЕС, в тому числі оглядового майданчика та ставка-охолоджувача, буде тимчасово припинено в період із 12 до 29 листопада.

«Ми будемо намагатися санувати забруднену місцевість з допомогою «зеленої» та відновлюваної енергетики, що призведе до значних соціальних та економічних результатів», - заявив глава компанії GCL System Integration Technology Шу Хуа.

Будівництво сонячної електростанції в Україні, потужністю 1 гігават, за його словами, є частиною плану з міжнародної експансії китайської компанії.

За даними міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака, китайська сторона готова інвестувати в проект понад 1 млрд доларів.

Нагадаємо, «Укренергомонтаж», що входить компанія «Укрбуд», завершив будівництво захисного саркофагу на Чорнобильській АЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: