Україна поскаржиться на РФ у Міжнародну морську організацію через будівництво Керченського мосту

Читать на русском
Заступник міністра додав, що такі дії можуть завдати значної шкоди не тільки безпеці судноплавства, а й національній безпеці України в цілому.

Міністерство інфраструктури має намір подати скаргу в Міжнародну морську організацію через незаконне будівництва Росією Керченського мосту і закриття Керченської протоки.

Про це заявив заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк, повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на «Українські новини».

За енергоміст Путіна до Криму розплачуватися доведеться росіянам – експертДиректор спеціальних проектів науково-технічного центру «Психея» оцінив перспективи будівництва енергомосту до Криму та можливі терміни завершення проекту.

За словами заммміністра, Росія не погоджувала ніяких дій по будівництву Керченського моста і зараз діє всупереч вимогам Конвенції ООН з морського права, договором між Україною і РФ про співробітництво у використанні Азовського моря і Керченської протоки.

Лавренюк зазначив, що Міністерство транспорту РФ має намір закрити Керченську протоку на 23 діб в серпні-вересні 2017 року. Заступник міністра додав, що такі дії можуть завдати значної шкоди не тільки безпеки судноплавства, а й національній безпеці України в цілому.

Раніше повідомлялося, що 11 травня за фактом порушень правил екологічної безпеки суб'єктами госпдіяльності при будівництві Керченського моста відкрито кримінальне провадження. А в окупованому Криму поскаржилися на брак транспортних стредств.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: