З'ясування стосунків «бурштинової мафії»: чому НАБУ взялося за Розенблата?

Читать на русском
Сергій Биковполітичний експерт

Розгляду по «справі Розенблата-Полякова» можуть виявитися, серед іншого, спробою відволікти увагу від інших резонансних на цей момент проблем. Шанси успішно розслідувати цю справу і довести її до суду практично відсутні.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» сказав голова Інституту публічної політики і консалтингу «Інполіт» Сергій Биков, оцінюючи ситуацію довкола народного депутата Борислава Розенблата, пов'язану з незаконним видобутком бурштину.

«НАБУ і САП дійсно зацікавлені публічно продемонструвати результати своєї діяльності. Але малоймовірно, що хтось справді понесе відповідальність, а слідство дійде до суду і там не розсиплеться», - вважає експерт.

На його погляд, найімовірніше, зараз активно робиться спроба відвернути увагу від розбірок довкола львівської «сміттєвої проблеми».

З іншого боку, уточнив політолог, не варто забувати, що проблема незаконного видобутку бурштину дуже чутлива для українського суспільства.

«Можливо, Розенблата спробують зробити крайнім, оскільки він був один з головних фронтменів легалізації видобутку бурштину. Мабуть, люди, які заробляють колосальні статки на незаконному видобутку бурштину, хочуть інформаційно ліквідувати людину, яка намагається повернути це в законне русло», - припустив Сергій Биков.

Нагадаємо, 19 червня помічника народного депутата від фракції БПП Борислава Розенблата затримали при спробі отримання хабара. САП і НАБУ планують позбавити недоторканності Розенблата і нардепа від «Народного фронту» Максима Полякова.

Сам Розенблат пообіцяв нікуди не виїздити для проведення слідчих дій НАБУ. Загальний показник рівня відповідальності політика, за даними «Слова і Діла», склав 27%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: