Французький уряд пішов у «технічну відставку»

Читать на русском
Незважаючи на переконливу перемогу на виборах партії Макрона Республіка, вперед, кадрове перегрупування у кабінеті буде незначним.

За підсумками виборів до парламенту уряд Франції пішов у відставку, новий склад кабінету міністрів буде оголошено до вечора середи, 21 червня.

Про це повідомляє Le Figaro, передає «Слово і Діло».

Прем'єр-міністр країни Едуар Філіп передав президенту Еммануелю Макрону заяву про відставку свого кабінету. Президент її прийняв та доручив сформувати новий склад уряду до вечора 21 червня.

На виборах у Франції зафіксована вкрай низька явкаСтаном на 12.00 за місцевим часом в голосуванні на парламентських виборах у Франції взяли участь лише 17,75% виборців.

Відставка уряду після проведення парлментських виборів – давняя політична традиція Франції. Незважаючи на переконливу перемогу на виборах партії Макрона «Республіка, вперед», кадрове перегрупування у кабінеті буде незначним.

Відомо, що у новому кабінеті не буде міністра територіальної згуртованості Франції Рішара Феррана, проти якого ведеться розслідування у справі шахрайства з нерухомістю. Ферран, за даними ЗМІ, очолить парламентську групу «макроністів» у Національних зборах.

Нагадаємо, у другому турі виборів, який відбувся 18 червня, альянс президентської партії «Вперед, республіка» і партії MoDem забезпечив собі більшість у Національних зборах. Альянс отримав 351 місце з 577 у нижній палаті парламенту Франції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: