Українські школи можуть отримати відкритий Wi-Fi

Читать на русском
До переліку універсальних цифрових послуг для Української готуються внести відкритий Wi-Fi в школах.

В Україні планують запустити у всіх школах Wi-Fi у вільному доступі.

Про це повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Бірюков, передає «Слово і Діло».

Під час презентації проекту «Цифровий порядок денний в Україні-2020» радник віце-прем'єр-міністра - міністра економічного розвитку і торгівлі Андрій Бірюков заявив, що для українців планують запровадити цифрові послуги в окремих сферах.

У Міносвіти анонсували затвердження оновлених шкільних програм для 5-9 класуСьогодні міністр освіти Лілія Гриневич під час години запитань до уряду анонсувала затвердження в серпні нових навчальних програм для 5-9 класу.

«Ми хочемо запровадити універсальні цифрові послуги в конкретних областях: освіті, медицині та інших сферах. Наприклад, приходячи до медичного закладу, ви в праві вимагати послугу електронної черги або доступ до якихось електронних реєстрів, наприклад, історій хвороби», - пояснив він.

Такі нововведення будуть мати місце і в українських школах.

«Універсальна освітня послуга - це, якщо ви маєте право на вільний доступ до Wi-Fi на певній швидкості. Важливо, щоб доступ до інтернету був не тільки в комп'ютерному класі або кабінеті директора, а був загальнодоступний, також це може бути доступ до якогось цифрового контенту», - зазначив Бірюков.

Перелік універсальних цифрових послуг передбачений новим законом про цифрові стратегії в Україні. Орієнтовна дата ухвалення закону - перше півріччя 2018 року.

Як раніше повідомлялося, в Україні запроваджують технологію дзвінків з міських номерів через Wi-Fi.

Нагадаємо, міністр освіти Лілія Гриневич раніше пояснила зміни в оцінюванні школярів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: