На військовому аеродромі під Києвом поранено чоловіка

Читать на русском
Військовослужбовець поранив із табельної вогнепальної зброї сторонню людину на території військової частини в Борисполі під Києвом.

Військовослужбовець поранив із табельної вогнепальної зброї сторонню людину на території військової частини в Борисполі під Києвом.

За цим фактом військова прокуратура відкрила кримінальне провадження, повідомляється на сайті відомства, інформує «Слово і Діло».

«Перебуваючи в складі добового наряду військової частини, військовослужбовець побачив сторонню людину, яка нібито незаконно проникла на військовий об'єкт, і вистрілив з табельної вогнепальної зброї, заподіявши вогнепальне поранення в ногу потерпілому, який безпідставно перебував на території поста», - йдеться в повідомленні.

За цим фактом порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 414 КК України (порушення правил поводження зі зброєю, що заподіяло потерпілому тілесні ушкодження).

У свою чергу Міністерство оборони повідомляє, що інцидент стався на військовому аеродромі.

Відзначається, що боєць «відповідно до вимог статуту застосував зброю щодо цивільній особі, яка незаконно перебувала на території військового аеродрому».

Порушник отримав кульове поранення в стопу. Йому надано медичну допомогу, його життю і здоров'ю нічого не загрожує.

«Командування військової частини вкотре інформує цивільне населення про неприпустимість незаконного проникнення осіб на територію військових об'єктів», - відзначили в Міноборони.

Раніше в Конотопі п'яний депутат влаштував стрілянину по людях.

Нагадаємо, 14 травня в Кам'янському стався конфлікт зі стріляниною, одна людина була поранена.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: