У МВС розповіли деталі допиту кілера Осмаєва

Читать на русском
Внаслідок допиту було встановлено, що раніше чоловік здійснював й інші злочини, зокрема і на території України.

Артура Денісултанова-Курмакаєва, який скоїв замах на життя добровольців АТО Адама Осмаєва і Аміни Окуєвої, вже допитали слідчі.

Про це заявив директор департаменту комунікацій Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко в ефірі «112 Україна», передає «Слово і Діло».

Він зазначив, що наразі життю Денісултанова-Курмакаєва нічого не загрожує, тож він може співпрацювати зі слідством і давати свідчення.

Внаслідок допиту було встановлено, що раніше чоловік здійснював й інші злочини, зокрема і на території України.

Ляшко упізнав нападника на ОсмаєваНардеп від фракції «Радикальної партії» заявив, що лідер партії упізнав кілера, який стріляв в Осмаєва.

«Є ціла низка інших злочинів, зокрема слідство їх бачить, і зараз йдуть активні дії з міжнародними партнерами для того, щоб мати можливість про це говорити більш або менш публічно і переконливо», - наголосив Шевченко.

Він додав, що зараз російський слід у цій справі є очевидним.

Нагадаємо, 1 червня в Києві на Подолі було здійснено збройний напад на бійців добровольчих батальонів Адама Осмаєва та Аміну Окуєву. Нападником виявився пітерський бандит Артур Денісултанов-Курмакаєв на прізвисько «Дінго», який колись убив екс-охоронця Рамзана Кадирова. У Денісултанова-Курмакаєва знайшли український паспорт на вигадане ім'я. Йому обрано запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб.

Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розповів, що у справі про замах на Адама Осмаєва ланцюжок веде до «деяких лідерів Російської Федерації».

Також було встановлено, що Денісултанов-Курмакаєв зустрічався з керівниками добровольчих батальйонів в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: