Геращенко назвала кількість зниклих безвісти на Донбасі

Читать на русском
За словами Геращенко, з початку війни на Донбасі зниклих безвісти було значно більше. Але долю багатьох вдалося встановити.

Згідно зі списками, складеними Службою безпеки України, зниклими безвісти на Донбасі вважаються понад 400 людей.

Про це повідомила представник України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко у Facebook, передає «Слово і Діло».

«Тільки на сьогодні у списку зниклих безвісти, яких ми розшукуємо, - понад 400 осіб, це цивільні і військові, чоловіки і жінки, цей список складено СБУ», - написала вона.

За її словами, з початку війни на Донбасі зниклих безвісти було значно більше. Але долю багатьох вдалося встановити, ідентифікувати тіла або знайти інформацію про зниклих, зазначила пані Геращенко.

«Думаю, й на зараз зниклих набагато більше, аніж 400, адже ми говоримо тільки про список людей, чиї родичі чи побратими звернулися до СБУ», - додала пані Геращенко.

Вона також зазначила, що Київ наполягає на залученні Червоного Хреста до пошуку зниклих.

Зазначимо, міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш виступає за створення в Україні єдиного реєстру зниклих безвісти.

Керівник пошукової місії «Чорний тюльпан» заявив, що близько тисячі загиблих в зоні АТО військовослужбовців і мирних жителів не впізнані. При цьому кілька сотень тіл доставлено з окупованої території, всі інші залишаються в ОРДЛО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: