Столтенберг планує візит до України

Читать на русском
Розробляється низка заходів з метою відзначення 20-ї річниці підписання 9 липня 1997 року на Мадриді Хартії про особливе партнерство між Україною та НАТО.

9-10 липня в Україну прибуде Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг, а також представники міжнародного секретаріату і військового штабу альянсу.

Про це повідомляють «Українські новини», передає «Слово і Діло».

Як повідомили в Міністерстві закордонних справ, наразі розробляється низка заходів з метою відзначення 20-ї річниці підписання 9 липня 1997 року на Мадриді Хартії про особливе партнерство між Україною та НАТО.

Планується, що 9-10 липня на запрошення президента Петра Порошенка Україну відвідає представницька делегація Північноатлантичної ради НАТО під головуванням Столтенберга. Разом - це 29 делегацій країн-членів, представники міжнародних секретаріату і військового штабу альянсу.

Ірина ФрізНародний депутат України
Фріз запевнила, що подання заявки щодо членства у НАТО буде через РеферендумСказано 10 червня 2017 р.Статус обіцянки: Архів

В рамках візиту МЗС працює над проведенням зустрічей делегацій Північноатлантичної ради НАТО з вищим керівництвом держави та представниками депутатського корпусу Верховної Ради, а також засідання комісії «Україна - НАТО».

Крім того, в регіонах відбудеться низка заходів за участю представництва НАТО в Україні, керівництва та членів комісії з питань координації євроатлантичної інтеграції України.

Нагадаємо, 8 червня Верховна Рада визначила поглиблення співпраці України з НАТО для здобуття членства в цій організації як основу зовнішньої політики.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що Україна до 2020 року вийде на всі стандарти НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: