Військову медицину потрібно повністю адаптувати під стандарти НАТО – Порошенко

Читать на русском
Президент зазначив, що в зоні АТО евакуація поранених здійснюється новітнім адаптованим санітарним транспортом.

В Україні військову медицину потрібно повністю адаптувати під стандарти НАТО.

Про це заявив президент України Петро Порошенко під час виступу в Покровське Донецької області, передає «Слово і Діло».

Більше віри в свою країну: хто заважає Україні вступити в НАТОЖурналіст Денис Попович назвав причини, які заважають Україні отримати статус члена Північноатлантичного альянсу.

«Ми створили сучасну інфраструктуру військової медицини, і зараз на марші для того, щоб адаптувати військову медицину України повністю під стандарти НАТО. Зараз вже перша допомога надається на поле бою протягом так званої «золотої десятихвилинки». Це десять хвилин, коли оперативність цінується набагато вище золота. На щастя, евакуація поранених здійснюється новітнім адаптованим санітарним транспортом. Сьогодні ми бачили більше 20 нових машин, які розроблені за технічними умовами МО з використанням бойового досвіду і тих вимог, яким вони повинні відповідати: повна прохідність, кліренс, умови для роботи медичного працівника, найбільшу кількість тяжкопоранених, яких можна евакуювати, умови, починаючи з кондиціонера, закінчуючи медичним обладнанням і забезпеченням штучного дихання і багато іншого», - сказав він.

За його словами, на сьогодні забезпеченість особового складу індивідуальними медичними аптечками наблизилася до 100%.

Глава держави зазначив, що в зоні АТО для надання невідкладної допомоги перебувають 4 військові мобільні госпіталі і на базі 12 цивільних лікарень створені групи медичного підсилення висококваліфікованого медичного персоналу.

«В окремих цивільних лікувальних закладах Міністерства охорони здоров'я до 30% ліжкового фонду зарезервовано для потреб лікування поранених військовослужбовців», - додав Порошенко.

Нагадаємо, раніше президент анонсував підписання закону про курс на членство в НАТО.

Слід також зазначити, що згідно з моніторингом «Слова і Діла», у Петра Порошенка 252 обіцянок, з яких 100 він виконав і 66 - провалив. Рівень його відповідальності - 40%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: