Помер екс-канцлер Німеччини Гельмут Коль

Читать на русском
Гельмут Коль займав пост федерального канцлера ФРН з 1982 по 1998 роки і зіграв значну роль в об'єднання Європи і об'єднання Німеччини.

У Німеччині у віці 87 років помер колишній канцлер ФРН Гельмут Коль.

Про це ссобщает «Слово і Діло», посилаючись на німецьке видання Bild.

За даними видання, колишній німецький канцлер пішов з життя вранці 16 червня в своєму будинку в місті Людвігсхафен-ам-Райн.

Гельмут Коль народився 3 квітня 1930 року в Людвігсхафене-на-Райн в родині митного чиновника. В кінці Другої світової війни його призвали до лав вермахту, але участі в бойових діях не брав участі.

У 1956 році закінчив Гайдельбергському університет за напрямом право. Через два роки отримав ступінь доктора філософії. У 1966 очолив Християнсько-демократичний союз землі Рейнланд-Пфальц. У 1969-1976 роках обіймав посаду прем'єр-міністра землі Рейнланд-Пфальц.

Гельмут Коль займав пост федерального канцлера ФРН з 1982 по 1998 роки і зіграв значну роль в об'єднання Європи і об'єднання Німеччини.

Раніше повідомлялося, що екс-диктатор Панами Мануель Нор'єга, котрий переніс раніше операцію з видалення доброякісної пухлини мозку, помер 30 травня в лікарні у віці 83 років.

А 31 травня помер екс-голова Української греко-католицької церкви Блаженніший Любомир Гузар.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: