У Кабміні озвучили статистику смертності на дорогах за 2016 рік

Читать на русском
За 2016 рік у результаті аварій на українських дорогах загинули близько 3,5 тисяч осіб. Більшість аварій трапляються через перевищення швидкості та порушення правил дорожньго руху.

За минулий рік в результаті аварій на українських дорогах загинули близько 3,5 тисяч осіб.

Про це під час засідання уряду заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, повідомляє прес-центр Міністерства, передає «Слово і Діло».

Статистика ДТП: в Україні найвища смертність на дорогах серед усіх країн ЄвропиДТП в Україні є першою за поширеністю причиною смерті серед молоді у віці від 15 до 24 років і другий – серед дітей у віці від 5 до 14 років.

Він зазначив, що відомство і уряд приділяють особливу увагу відновленню українських доріг. Зокрема, стан автодоріг протягом п'яти наступних років дозволить змінити запуск Дорожнього фонду, який відбудеться 1 січня 2018 року.

Незважаючи на це, за його словами, поліпшення стану автодоріг не є запорукою зменшення смертності та травмування на них. Адже аварії трапляються через перевищення швидкості та порушення правил дорожньго руху.

«За офіційними даними, минулого року на українських дорогах загинуло майже 3,5 тисячі осіб. 33,5 тисячі були травмовані. За даними Світового банку, втрати економіки від ДТП складають 1,5-2,5% ВВП України, а сукупні річні збитки складають $ 4,5 мільярда», - зазначив Омелян.

Як відомо, «Укравтодор» пропонує знизити максимальну швидкість руху транспорту на дорогах в населених пунктах до 50 км/год.

Нагадаємо, раніше Гройсман озвучив статистику смертності в ДТП на українських дорогах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: