Британія і ЄС підтвердили початок переговорів щодо Brexit

Читать на русском
Офіційні переговори про вихід Великобританії з Європейського Союзу почнуться в понеділок, 19 червня, говориться у спільній заяві ЄС та Британії.

Британський міністр з питань Brexit Девід Девіс і уповноважений Європейського союзу Мішель Барньє почнуть переговори щодо виходу Великобританії з Євросоюзу в понеділок.

Про це з четвер повідомила в британському департаменті по виходу з Європейського союзу, пише Reuters, передає «Слово і Діло».

Через результати виборів у Британії, в ЄС хочуть відкласти BrexitЗа словами єврокомісара Етінгера, Brexit може закінчитися дуже погано, якщо в переговорах братиме участь слабкий лідер.

«Девід Девіс, державний секретар з виходу з Європейського союзу і Мішель Барньє, головний парламентер Європейської комісії, сьогодні погодилися почати переговори за статтею 50 в понеділок, 19 червня», - йдеться в заяві департаменту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що переговори щодо Brexit почнуться 19 червня. Офіційні представники Брюсселя і Британії вперше після референдуму обговорять умови відмови Сполученого Королівства від членства в ЄС. Брюссель насамперед цікавлять гарантії для громадян держав ЄС, які живуть у Великобританії і виконання державою всіх фінансових зобов'язань, взятих нею в якості члена Євросоюзу.

Раніше повідомлялося, що Великобританія не буде платити Євросоюзу 100 мільярдів євро за Brexit.

Нагадаємо, після Brexit Британія збереже за громадянами ЄС право на вільний в'їзд до країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: