Партія Мей переобраний в парламент Великобританії

Читать на русском
За даними екзит-полів, Консервативна партія прем'єр-міністра отримує 154 місця в палаті громад.

За даними екзит-полів, Консервативна партія прем'єр-міністра отримує 154 місця в палаті громад.

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей, вигравши в місті Мейденхед за підсумками дострокових виборів, переобрана до парламенту, передає «Слово і Діло».

Мей закликала дочекатися підсумків виборів, щоб робити якісь висновки і заявила, що її перемога принесе стабільність і успішний Brexit.

У британський парламент також переобрано голову МЗС Великобританії Бориса Джонсона, міністр освіти Джастін Грінінг, оборони Майкл Феллон, лідер лейбористів Джеремі Корбін і його заступник Том Уотсон.

Вибори у Британії і відставка Мей: чи є шанс обійтися без «катаклізмів» після терактів і BrexitСпівдиректор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки розповів, чого очікувати від виборів у Британії.

За останніми даними, опозиційна Лейбористська партія отримує 169 місць в палаті громад, Консервативна партія прем'єр-міністра країни - 154. Шотландська національна партія (SNP) виграє 25, Демократична юніоністська партія (DUP) - дев'ять, Ліберально-демократична - п'ять, інші партії - вісім.

Тим часом, згідно з даними екзит-полів, жодна з партій не отримає абсолютної більшості в Палаті громад. За останніми прогнозами, консерваторам не вистачить для цього чотирьох голосі

У Великобританії на парламентських виборах лідирують консерватори.

Нагадаємо, у Великобританії 8 червня відбулися дострокові парламентські вибори. Вибори пройшли в умовах високого рівня терористичної загрози. За останні кілька місяців в країні відбулися відразу три великі теракти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: