Мосійчук так і не подав звернення щодо зв’язку рівненських бурштинокопачів із «Батьківщиною»

Читать на русском
Депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук провалив обіцянку звернутися до правоохоронців з приводу зв’язку одного з депутатів від Батьківщини з незаконним видобутком бурштину в Рівненській області.
Ігор МосійчукФото: "Публичные люди"

Правоохоронці спростували факт звернення Ігоря Мосійчука щодо зв’язку рівненських бурштинокопачів із «Батьківщиною»: народний депутат від «Радикальної партії» не виконав обіцянку звернутися до Національного антикорупційного бюро, а також поліції й прокуратури Рівненської області із запитом щодо співпраці одного з депутатів від «Батьківщини» з особами, котрі незаконно добувають на території регіону бурштин.

Це «Слово і Діло» з’ясувало, направивши інформаційні запити до кожного з органів, звернутися до яких Мосійчук обіцяв «одразу після новорічних свят», тобто в першій половині січня 2017 року.

Зокрема, 5 січня нардеп у себе в Facebook написав, що, після того, як його допис «ВО «Батьківщина» на чолі бурштинової мафії» передрукувала низка видань, редакції нібито почали отримувати від політичної сили пропозиції видалити ці публікації за гроші. Після цього, за словами Мосійчука, журналісти звернулися до нього з проханням оприлюднити докази наведених ним звинувачень.

Йшлося про компанію ТОВ «Санкамян», яка, за твердженням народного депутата, незаконно отримала в Рівненській області землю під видобуток бурштину. Її власник Микола Клевака, за словами «радикала» тісно пов’язаний із нардепом від «Батьківщини» Сергієм Євтушком. Зайвим доказом такого зв’язку Мосійчук вважає те, що представники партії в обласній раді рішення про виділення підтримали.

Аби довести це, депутат зобов’язався оприлюднити весь наявний у нього пакет документів щодо цього інцидента та звернутися для відповідного реагування на нього до правоохоронних органів.

Мосійчук прокоментував звинувачення «Радикальної партії» в популізміНародний депутат України Ігор Мосійчук прокоментував звинувачення «Радикальної партії» в популізмі.

Однак 15 та 16 червня 2017 року на адресу редакції ІА «Слово і Діло» надійшли відповіді від Прокуратури Рівненської області, Національного антикорупційного бюро та Нацполіції в Рівненській області на запити щодо звернень народного депутата України Ігоря Мосійчука за фактами протиправної діяльності представників «Батьківщини», де сказано, що «радикал» до них не звертався.

Більше того, на офіційному сайті Верховної Ради відсутня інформація щодо відповідних депутатських запитів Мосійчука до керівників силових відомств. Також він не оприлюднив документи, котрі підтверджують факти незаконного видобутку бурштину на Рівненщині.

Отже, ця обіцянка Мосійчука цілком справедливо отримує статус «не виконано». Всього нардеп виконав лише 28% власних зобов’ язань, через що в рейтингу відповідальності парламентарів він перебуває на невисокому 211-му місці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: