Інтерпол скасував розшук Януковича і його сина – адвокати

Читать на русском

Інтерпол скасував розшук колишнього президента України Віктора Януковича і його сина Олександра Януковича.
фото: Reuters

Інтерпол скасував розшук колишнього президента України Віктора Януковича і його сина Олександра Януковича.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-реліз адвокатської контори Joseph Hage Aaronson LLP, опублікований представником Олександра Януковича Юрієм Кирасиром на його сторінці в Facebook.

«Інтерпол своєю постановою, прийнятою на сесії 27 лютого – 3 березня 2017 року, видалив зі своїх баз даних червоне повідомлення, опубліковане в липні 2015 року, щодо президента Віктора Януковича, і дані, що містяться в його файлах стосовно сина президента Януковича, Олександра Януковича. Інтерпол підтвердив, що на президента Віктора Януковича і на його сина, Олександра Януковича, не поширюються червоне повідомлення Інтерполу або спеціальний запит про арешт, і що вони не відомі по базах даних Інтерполу», – йдеться в повідомленні Інтерполу.

При цьому захист Януковича зазначив, що розшук скасували після вимоги захисту екс-президента видалити імена обох Януковичів зі списку розшукуваних Інтерполом осіб, оскільки «справи проти них політично мотивовані, в них немає доказів і належні процедури не були дотримані».

«У відповідь на ці вимоги Інтерпол припинив дію червоного повідомлення, виданого щодо президента Януковича, і так званого Спеціального запиту про арешт (вимога про співпрацю в зв'язку з поліцейським розслідуванням) щодо Олександра Януковича, і заблокував доступ країн-членів Інтерполу до даних про них, поки він розглядав висловлені сумніви», – зазначили адвокати.

Нагадаємо, Інтерпол відмовив Російської Федерації в обвинуваченні і запиті на міжнародний розшук колишнього прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка.

Раніше Краматорський міський суд Донецької області ухвалив рішення про конфіскацію грошових коштів у оточення екс-президента України Віктора Януковича.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: