Україна направила в Інтерпол запит на розшук захоплених Росією судів і бурових вишок

Читать на русском
Приморський райсуд Одеси наклав арешт на 27 суден і 33 нежитлових приміщення Чорноморнафтогазу, захоплених Росією: прокуратура звернулася із запитом про їх розшук в Інтерпол.
фото: Нафтогаз України

Приморський райсуд Одеси наклав арешт на 27 суден і 33 нежитлових приміщення «Чорноморнафтогазу», захоплених Росією: прокуратура звернулася із запитом про їх розшук в Інтерпол.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу прокуратури Автономної республіки Крим.

«Слідчим суддею Приморського районного суду міста Одеси винесено постанову про накладення арешту на 27 суден і на 33 нежитлових приміщення ПАТ «ДАТ «Чорноморнафтогаз», які незаконно привласнені на тимчасово окупованій території півострова Крим», – розповіли в прокуратурі АРК.

Раніше суд також наклав арешт на чотири самопіднімальні бурові установки «Чорноморнафтогазу», захоплені Росією під час окупації Криму.

«Зараз в українському бюро Інтерполу прокуратура направила лист про внесення зазначених бурових установок і судів в базу даних розшуку», – відзначили в прокуратурі.

Нагадаємо, в НАК «Нафтогаз України» підрахували, що із захоплених Одеського і Безіменного родовищ в Чорному морі Росія щорічно видобуває 1,2 мільярди кубометрів газу.

Раніше компанія направила Росії офіційні претензії з питання компенсації за втрачені кримські активи в результаті анексії півострова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: