У Росії зменшилася кількість прибічників анексії Криму

Читать на русском
У Росії зменшилася кількість громадян – прихильників анексії Кримського півострова і Донбасу.
У Росії зменшилась кількість прибічників анексії Криму

У Росії скоротилася кількість громадян, які підтримують анексію Кримського півострова.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на «112 Україна».

У РФ число громадян, упевнених, що возз'єднання з Кримом принесло РФ більше користі, зменшилася до 64% ​​проти 70% два роки тому. Число тих, хто вважає, що шкоди більше, зросла з 18% до 23%.

На думку 41% опитаних, кошти для інтеграції Криму до складу РФ беруться «за рахунок скорочення витрат на освіту, охорону здоров'я, науку, індексацію зарплат і пенсій». Водночас третина респондентів вважає, що держава виділяє на ці цілі «доходи від продажу нафти і газу», не скорочуючи витрати на соцсферу, науку тощо. (32%). Кожен десятий (11%) вважає, що гроші з'явилися з «приватних інвестицій російського бізнесу», йдеться в повідомленні.

Розмірковуючи про політичне майбутнє частини Донецької та Луганської областей, 37% росіян висловилися за те, щоб цей регіон став незалежною державою. У 2014 році частка прихильників цієї думки становила 12%.

Водночас удвічі рідше росіяни стали висловлювати побажання, щоб схід України став частиною РФ - 21% (в березні 2014 року 48%). Ще 21% вважає, що було б краще, якби «цей регіон залишався частиною України, але отримав велику незалежність від Києва» (17% раніше). Лише 7% хотіли б, щоб «регіон залишався частиною України на тих самих умовах, як це було до кризи» (8% раніше).

Опитування проводилося 31 березня - 3 квітня серед 1600 осіб у віці 18 років і старше в 137 населених пунктах 48 регіонів РФ.

Зазначимо, що нещодавно Україна надала нові докази в Європейський суд з прав людини за позовом проти Російської Федерації щодо окупації Криму. Про це розповів міністр юстиції Павло Петренко.

За даними російської недержавної дослідницької організації «Левада-Центр», діяльність Володимира Путіна на посту президента РФ схвалюють 82% росіян, незадоволені його роботою - 17%.

Нагадаємо, що 15 липня 2016 року міністр юстиції Павло Петренко заявив, що Україна подасть позов у Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) проти Росії про заборону Меджлісу кримськотатарського народу у вересні 2016 року. Однак, чиновник так і не виконав своєї обіцянки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: