Порошенко схвалив зміни до закону про питну воду

Читать на русском
Реалізація Закону створить умови для забезпечення стабільного рівня обслуговування населення питною водою нормативної якості.

Президент Петро Порошенко підписав Закон України № 2047-VIII «Про внесення змін до Закону України «Про питну воду та питне водопостачання».

Закон було ухвалено Верховною Радою 18 травня 2017 року, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу глави держави.

Геннадій ТрухановМіський голова Одеси
Труханов пообіцяв запровадити нові системи очищення питної водиСказано 13 жовтня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

«Метою Закону є удосконалення законодавства у сфері питного водопостачання та водовідведення, врегулювання відносин, пов’язаних з виробництвом, транспортуванням та постачанням питної води, відведенням, транспортуванням та очищенням стічних вод», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що реалізація Закону створить умови для забезпечення стабільного рівня обслуговування населення питною водою нормативної якості, поліпшення якості надаваних послуг, надійності функціонування систем водопостачання та водовідведення, запобігання виникненню надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

Москаль запевнив, що питна вода в Чопі буде у 2017 роціСказано 28 квітня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Документом, зокрема визначено повноваження органів влади щодо затвердження правил приймання стічних вод до систем централізованого водовідведення на загальнодержавному та місцевому рівнях», - наголосили у прес-службі.

Закон набуває чинності з дня, наступного за днем його публікування.

Нагадаємо, 2015 року столичний міський голова Віталій Кличко обіцяв відмовитися від хлорування водопровідної води і запровадити в Києві західні стандарти її очищення.

У травні 2017 року столична влада представила проект очищення питної води без хлору.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: