Аваков заявляє, що виграв суд проти Лещенка

Читать на русском
Київський суд задовольнив позов міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова про захист честі, гідності та ділової репутації, а також про спростування недостовірної інформації, поширеної народним депутатом Сергієм Лещенком.

Подільський районний суд Києва задовольнив позов міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова про захист честі, гідності та ділової репутації, а також про спростування недостовірної інформації, поширеної народним депутатом Сергієм Лещенком (фракція « блок Петра Порошенка ») і оприлюдненою на сайті телерадіокомпанії Deutsche Welle.

Про це глава МВС Арсен Аваков повідомив в своєму Twitter, передає «Слово і Діло».

«Рішення суду: інформація Лещенко на Deutsche Welle про стеження з боку МВС є брехливою. Кожна брехня цього діяча матиме оцінку!» - написав Аваков.

Суд закрив справу про квартиру ЛещенкаПечерський районний суд Києва визнав нардепа Сергія Лещенка невинним у справі про купівлю ним квартири.

У рішенні суду, зокрема, вказано, що оприлюднена на сайті Deutsche Welle від імені Лещенко інформація нібито про те, що Аваков займається збором інформації щодо нардепа для подальшої дискредитації, а «технічну функцію виконує МВС», є недостовірною і принижує честь, гідність і ділову репутацію міністра, а також порушує право на недоторканність ділової репутації МВС.

Суд постановив, щоб Лещенко спростував цю інформацію.

Крім того, згідно з рішенням, з Лещенка стягнуть судовий збір: на користь Авакова - 551,21 грн, на користь МВС - 1102,4 грн.

Дане рішення може бути оскаржене в Апеляційному суді Києва протягом 10 днів з моменту оголошення рішення.

В СБУ відреагували на заяви Соболєва про стеження за політикамиСлужба безпеки України не стежить за політиками та громадськими діячами і ніяк не втручається в їх діяльність.

Як повідомлялося, в листопаді 2015 року Лещенко в інтерв'ю Deutsche Welle заявив, що глава МВС Аваков і народний депутат з фракції «Народний фронт» Микола Мартиненко стоять за організацією стеження за ним.

Раніше генпрокурор спростував заяви Сергія Лещенка про підозру Юрію Бойку.

Нагадаємо, Лещенко розповів, кого БПП планує висунути в аудитори НАБУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: