З початку доби 20 обстрілів із застосуванням артилерії, втрат немає – штаб АТО

Читать на русском
Російсько-окупаційні війська продовжують порушувати режим тиші з використанням важкого озброєння: з початку доби зафіксовано 20 обстрілів, втрат серед українських захисників немає.

Російсько-окупаційні війська продовжують порушувати режим тиші з використанням важкого озброєння: з початку доби зафіксовано 20 обстрілів, втрат серед українських захисників немає.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сторінку штабу АТО в Facebook.

«З початку доби бойовики проросійських незаконних збройних формувань 20 разів порушували режим припинення вогню. Неодноразово бандформування застосовували й артилерійське озброєння, використання якого заборонене Мінськими угодами, а також вкотре обстріляли один з прифронтових населених пунктів. Втрат серед українських воїнів внаслідок бойових дій сьогодні не було», – розповіли в штабі.

На приморському напрямку близько семи ранку підконтрольні Росії озброєні банди з реактивних систем залпового вогню обстріляли житлові квартали Мар'їнки. В результаті обстрілу було пошкоджено декілька будинків. Стіни будівель посікло осколками, пошкоджено дахи та присадибні споруди, вибито скло. На щастя, серед місцевих жителів постраждалих немає.

Карта АТО: ситуація на сході України на 15 червняСитуація на сході країни станом на 00:00 15 червня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

На тій же ділянці фронту, а також у Павлополі, бойовики били з 120-мм мінометів. Біля Красногоровки бандити вдень застосовували міномети калібру 82 мм. Крім того, найманці продовжують вдаватися до збройних провокацій проти українських воїнів у районі Широкиного, Водяного, Лебединського, Талаківки і Чермалика. Там сьогодні противник вів вогонь з гранатометів різних модифікацій, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

На донецькому напрямку до світанку російсько-терористичні бандформування з передмістя тимчасово окупованої Горлівки провели щільний обстріл наших позицій біля селища Південне з артилерії калібру 122 мм. У той же час загарбники інтенсивно обстрілювали опорні пункти сил АТО в районі Кам'янки з танків і мінометів калібру 120 мм. У другій половині дня під вогнем противника з 82-мм мінометів і великокаліберних кулеметів опинились оборонні укріплення українських воїнів неподалік від Новолуганського. Крім того, по позиціях біля Верхньоторецького, а також в районі Кам'янки і в південному передмісті Авдіївки загарбники вели вогонь з гранатометів і стрілецької зброї різного калібру.

На луганському напрямку сьогодні окупанти дещо знизили свою активність, хоча без порушень з їх боку не обійшлося. Так, ще в темну пору доби противник намагався спровокувати воїнів сил АТО в районі Новозванівка, обстрілюючи їх зі стрілецької зброї. Також бандити били з ручних протитанкових гранатометів поблизу селища Малинове. Днем бойовики здійснили обстріл невисокої інтенсивності з мінометів калібру 82 мм по одному з наших опорних пунктів біля Катеринівки.

Нагадаємо, в ніч з 14 на 15 червня бойовики обстріляли житлові будинки в Сухій Балці, загинув 52-річний чоловік.

За 14 червня російсько-окупаційні війська здійснили 55 обстрілів: троє українських військовослужбовців отримали поранення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: