В Україні змінили правила руху автомобілів на перехрестях

Читать на русском
Верховна Рада встановила, що на перехрестях з круговим рухом пріоритет мають машини, які рухаються ними по колу.

Депутати Верховної Ради проголосували за запровадження єдиних правил перетинання транспортними засобами перехрестя, де організовано круговий рух.

За відповідний законопроект «Про внесення змін до статті 41 Закону України «Про дорожній рух»(щодо пріоритетності транспортних засобів, які рухаються по колу)» №4246 проголосувало 242 народних депутата, в цілому – 234 депутата, повідомляє «Інтерфакс-Україна», передає «Слово і Діло».

Гройсман привітав рішення виробника збирати в Україні автомобілі SkodaНа Закарпатті відбувся запуск збірки автомобілів лінійки Skoda Kodiaq – Ambition і Style, повідомили виробники.

У закон «Про дорожній рух» пропонується ввести раніше відсутню норму: перевагу в русі на перехрестях, де організовано круговий рух, надається транспортним засобам, які вже рухаються по колу.

Згідно з пояснювальною запискою до документа, складна соціально-економічна ситуація в Україні призвела до відсутності дорожньої розмітки та дорожніх знаків на автомобільних дорогах. Також в кожному місті діє правило перетину перехрестя з рухом по колу, що викликає аварійність на таких ділянках. Тому сьогодні у суспільстві затребувані зміни, яким запроваджуються єдині правила перетинання транспортними засобами перехрестя, де організовано круговий рух.

«Одним з перших кілець, розроблених за схемою Roundabout - це побудована у 1907 році архітектором Джоном МакЛареном кільце для руху автомобілів і трамваїв Hanchett Residence Park в місті Сан Хосе, Каліфорнія. У країнах Європи на перехрестях, де організовано круговий рух, діє єдина схема руху Roundabout. Як свідчить офіційна статистика, кожен раз після введення в дію схеми Roundabout, аварійність на перехрестях зменшувалася приблизно на 80%», - йдеться в пояснювальній записці.

Запровадження законопроекту не потребує додаткових витрат з Державного бюджету України.

Раніше було названо автомобіль, який українці купують найчастіше.

Нагадаємо, українські водії стали економити на бензині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: