Троє нардепів, які обіцяли у своїх передвиборчих програмах курс на НАТО, зійшли з дистанції

Читать на русском
Жоден з трьох нардепів не голосував 8 червня за проект закону Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо зовнішньополітичного курсу України № 6470.

Троє народних депутатів, які перед виборами обіцяли домагатись вступу в НАТО, не підтримали законопроект щодо відновлення цілеспрямованого прагматичного курсу України на набуття членства у Північноатлантичному альянсі.

«Слово і Діло» пригадало передвиборчі обіцянки обранців народу за вересень 2014 року.

Зокрема, член депутатської групи «Партія «Відродження» Станіслав Березкін обіцяв своїм виборцям підтримувати законопроекти, які найближчим часом дозволять Україні і НАТО вивести своє партнерство на якісно новий рівень.

Член політичної ради партії «Громадянський рух «Народний контроль» Олег Мусій дав обіцянку домагатись повноправного членства України в НАТО, а член депутатської групи «Воля народу» Сергій Лабазюк — вступу України до військово-політичного блоку НАТО заради безпеки наших кордонів у майбутньому.

Сергій ЛабазюкНародний депутат України
Лабазюк пообіцяв домагатись вступу України до військово-політичного блоку НАТОСказано 8 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

Проте вже у лютому 2016 року під час ухвалення законопроекту №0082 «Про ратифікацію Угоди між Урядом України та Організацією Північноатлантичного договору про статус Представництва НАТО в Україні», Лабазюк не брав участі у голосуванні, а Березкін у цей час був відсутній. Лише Мусій підтримав ухвалення цього законопроекту.

Також у березні Мусій підтримав проект постанови «про Звернення Верховної Ради України до Конгресу Сполучених Штатів Америки щодо безпекових гарантій» №6111. Натомість Лабазюк не голосував за вищевказану постанову.

Мусій пообіцяв домогтись повноправного членства України в НАТОСказано 24 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Водночас жоден з трьох нардепів не голосував 8 червня за проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо зовнішньополітичного курсу України)» №6470.

Також зазначимо, троє братів Балогів — Віктор, Іван та Павло — так і не доклали обіцяних зусиль для того, щоб Україна могла долучитися до НАТО.

У Кремлі назвали прагнення України вступити до НАТО загрозою безпеки Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: