У КМДА розробили механізм компенсації ЖБК та ОСББ неправильних нарахувань в платіжках

Читать на русском
Йдеться про неправильні нарахування за послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води, надані компаніями Київенерго та Київводоканал в 2002-2010 і 2010-2014 роках.

На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку узгоджений алгоритм підтримки об'єднань співвласників багатоквартирних будинків і житлово-будівельних кооперативів, фінансово постраждалих в результаті колізій в законодавстві в 2002-2010 і 2010-2014 роках.

Про це повідомляє прес-служба Київради, передає «Слово і Діло».

Відключення гарячої води у Києві: до чого призводять такі експериментиНезалежний експерт з питань енергетики прокоментував відключення гарячої води у п'яти районах столиці.

Йшлося про неправильні нарахування за послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води, надані компаніями ПАТ «Київенерго» та ПАТ «АК» Київводоканал» в 2002-2010 і 2010-2014 роках.

«Щоб отримати фінансову підтримку з бюджету міста потрібно надати в райдержадміністрацію тристоронній акт за спожитий обсяг холодної води на підігрів та теплової енергії для потреб гарячого водопостачання за певний розрахунковий опалювальний період. Зазначу, що такий тристоронній акт між ОСББ (ЖБК), «Київенерго» і «Київводоканалом» є єдиним документом для підтвердження наявності підстав для отримання коштів, і в багатьох ОСББ і ЖБК цей документ вже є. У кого він відсутній - ми даємо двомісячний термін для його оформлення», - зазначив голова постійної комісії Київради з питань бюджету Андрій Странніков.

Після цього, РДА повинні обробити і перевірити зібрані дані і сформувати узагальнений реєстр. Потім, відповідно до запитів ОСББ та ЖБК, місто буде планувати в бюджеті кошти на фінансову підтримку житлово-будівельних кооперативів та об'єднання співвласників багатоквартирних будинків.

Тому, райдержадміністрації в місячний термін повинні поінформувати всі ОСББ і ЖБК про можливість фінансової підтримки з бюджету міста.

Раніше повідомлялося, що п'ять районів Києва можуть залишитися без гарячої води до жовтня.

Нагадаємо, за півтора року в Києві реалізували три електронні петиції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: