У Венесуелі запускають нову систему обміну валюти

Читать на русском
Нова система обміну валюти дозволить венесуельців придбати іноземну валюту на суму не більше 500 доларів за квартал і не більше 2 тис. доларів за рік.

У Венесуелі 25 травня буде запущена нова система обміну валюти Dicom, яка буде працювати на основі аукціонів.

Про це повідомляє El Nacional з посиланням на міністра економіки країни Рамона Лобо.

У Венесуелі відбулися сутички поліції з пенсіонерамиОпозиція вивела людей похилого віку на марші протесту, поліція масово використовувала сльозогінний газ.

За словами Лобо, нова система обміну валюти дозволить венесуельців придбати іноземну валюту на суму не більше $500 за квартал і не більше $2 тис. за рік. Компанії зможуть купувати іноземну валюту не більше $400 тис. за квартал і $1,2 млн за рік.

Курс обміну валюти буде встановлено «на перетині попиту і пропозиції».

«Кожен покупець заплатить ту ціну, яку ви йому запропонуєте, а не встановлену заздалегідь», - прокоментував Лобо.

У Венесуелі через нестачу готівки почалися масові протестиУряд Венесуели несподівано вивів з обігу найбільшу банкноту у результаті чого, у багатьох людей не залишилося готівки для покупки найнеобхіднішого.

Аукціони будуть доступні для всіх громадян і компаній. Передбачається, що аукціони на придбання іноземної валюти будуть двох типів - звичайний і екстрений, для ситуацій, коли обмінний курс буде сильно коливатися. Обидва аукціон проводитимуться за одним і тим самим принципом, але для екстреного буде використовуватися перша запропонована учасниками аукціону ставка.

Раніше про нову систему обміну валюти вже було відомо. Президент країни Ніколас Мадуро оголосив про неї ще в березні. За його словами, вона покликана стабілізувати валютний ринок Венесуели.

Раніше, ООН скликав Раду безпеки через події у Венесуелі.

Станом на 11 травня, у Венесуелі в результаті зіткнень демонстрантів і поліції з квітня загинули 39 осіб та близько 80 учасників отримали поранення.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: