Трамп готує нові санкції проти Венесуели

Читать на русском
Адміністрація президента США Дональда Трампа розглядає можливість запровадження нових санкцій проти нафтового сектора Венесуели.

Адміністрація президента США Дональда Трампа розглядає можливість запровадження нових санкцій проти нафтового сектора Венесуели.

Про це з посиланням на джерела в Білому домі повідомляє Reuters, пише «Слово і Діло».

За словами одного з джерел, розробити рекомендації щодо впровадження нових галузевих санкцій проти Каракаса було доручено помічникам Трампа.

Передбачувані санкції повинні направити проти нафтового сектора Венесуели. Їх метою повинна стати державна нафтогазова компанія PDVSA.

Зазначено, що причиною подібних планів Білого дому є жорсткі заходи, які влада Венесуели вживає для придушення протестів опозиції, яка вимагає відставки уряду. В результаті зіткнень протестуючих з службами безпеки, за останніми даними, загинули близько 60 осіб.

Протести у Венесуелі: кількість жертв збільшилася майже до 40У Венесуелі в результаті зіткнень демонстрантів і поліції з квітня загинули 39 людей. Вчора близько 80 учасників отримали поранення.

У той же час, як відзначають джерела, питання про запровадження нових санкцій розглядається з обережністю, оскільки Білий дім побоюється критично погіршити соціально-економічне становище в Венесуелі.

Санкції проти нафтового сектора можуть завдати чергового удару по економіці країни, в якій вже кілька років триває тяжка політична криза, через яку порушено постачання населення базовими товарами.

Крім того, не менші побоювання викликає питання про постачання венесуельської нафти в США.

Як зазначає агентство, в березні частка венесуельської нафти в імпорті Сполучених Штатів склала 8%.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністерство фінансів США працює над підготовкою нових санкцій проти Ірану, Сирії та Північної Кореї.

Як повідомлялося, президент Венесуели винесе проект Конституції на референдум.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: