У Венесуелі відбулися сутички поліції з пенсіонерами

Читать на русском
Опозиція вивела людей похилого віку на марші протесту, поліція масово використовувала сльозогінний газ.
Пенсіонери вийшли на протести в Венесуелі

Опозиція вивела людей похилого віку на марші протесту в Венесуелі, поліція масово використовувала сльозогінний газ.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на ВВС.

Кілька тисяч людей похилого віку вийшли на вулиці столиці країни Каракасу та інших міст на акції протесту проти уряду президента Ніколаса Мадуро.

Опозиція Венесуели закликає населення 3 травня вийти на «мега-протест»Опозиція Венесуели протестує проти рішення президента Ніколаса Мадуро скликати Установчі збори.

Поліція заблокувала доступ на головну вулицю столиці і використовувала сльозогінний газ для приборкання мітингувальників. Колона протестувальників все-таки дійшла до офісу венесуельського омбудсмена, де її учасники звинуватили поліцію в грубому поводженні і закликали владу поважати літніх людей.

Відзначимо, що політична нестабільність в країні триває вже більше року, але масові мітинги захлиснули країну кілька місяців тому - після чергового збільшення рівня інфляції. Однак зараз венесуельська опозиція протестує проти рішення Мадуро скликати новий парламент, який замінить нинішню Національну асамблею і буде мати повноваження щодо зміни конституції країни.

Нагадаємо, що за останніми даними в Венесуелі в результаті зіткнень демонстрантів і поліції з квітня загинуло 39 чоловік.

Також у Венесуелі розслідують вбивство президента студентської організації при університеті імені Хосе Антоніо Ансоатеги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: