Нардеп заявила, що РФ підтримує терористів по всьому світу

Читать на русском
Росія стає не тільки країною, яка намагається дестабілізувати ситуацію в інших держав, але також підтримує терористичні організації по всьому світу.
Ірина Фріз

Росія стає не тільки країною, яка намагається дестабілізувати ситуацію в інших держав, але також підтримує терористичні організації по всьому світу.

Про це заявила народний депутат України фракції БПП Ірина Фріз, передає «Слово і Діло».

«І знову про Російську Федерацію і тероризм. Нещодавно, під час весняної сесії ПА НАТО в Тбілісі, наша делегація передавала доповідь про канали комунікацій і зв'язки РФ з терористичними угрупованнями на Близькому Сході і Центральній Азії. Тепер мова йде вже про Західну Європу, адже підтвердження підтримки тероризму надходить зі Швеції», - заявила Фріз, коментуючи повідомлення іноземних ЗМІ про те, що фігуранти справи про вибухи в Гетеборзі, за версією слідства, проходили воєнізовану підготовку в РФ.

Блокада Придністров'я: яку користь може отримати УкраїнаЖурналіст Денис Попович розповів, як Україна може скористатися блокадою Придністров'я для врегулювання конфлікту на сході нашої країни.

«Отже: фігуранти справи в шведському Гетеборзі (сeрія вибухів) проходили воєнізовану підготовку на території Росії в таборах ультранаціоналістичного «Русского імперського руху» під Санкт-Петербургом. Крім того, за даними слідства, підготовкою терористів займався також центр тактичної та вогневої підготовки «Партизан», тісно пов'язаний з рухом», - зазначає парламентарій.

За її словами, «новини зі Швеції свідчать про те, що Росія стає не тільки країною, яка намагається дестабілізувати ситуацію в інших державах, але також підтримує терористичні організації по всьому світу, в тому числі, і в Європі».

«Не секрет, що ультранаціоналістичні групи в Росії, як і центри їхньої підготовки, знаходяться під контролем спецслужб РФ, яка використовує їх в своїх інтересах як всередині РФ, так і зовні. Тому розслідування в Швеції може привести до дуже серйозних наслідків», - додала Фріз.

Раніше повідомлялося, що Україна передала НАТО факти зв'язку РФ з терористами.

Нагадаємо, 14 лютого 2017 року Фріз пообіцяла через тиждень зареєструвати у ВР законопроект зі змінами до Кримінального кодексу щодо забезпечення кримінальної відповідальності за вчинення терористичних атак, спрямованих на знищення або порушення функціонування критичної інфраструктури, але так і не змогла виконати свою обіцянку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: