Прикордонники порахували, скільки українців скористалися безвізом за добу

Читать на русском
Прикордонники зауважили, що найбільше поїздок громадяни здійснюють саме до Польщі. Майже 63% почали подорожувати Євросоюзом саме з цієї країни.

Протягом останньої доби близько 1900 громадян України скористалися безвізовим режимом для подорожей до країн Євросоюзу.

Про це повідомляє прес-центр Державної прикордонної служби України, передає «Слово і Діло».

У відомстві зазначили, що станом на шосту годину ранку 12 червня правом безвізових подорожей вже скористалися 1894 людини. Зокрема, 78% із них використали для подорожі автівки, перетнувши кордон в автомобільних пунктах пропуску, а 22% - в пунктах пропуску для авіаційного сполучення.

Прикордонники зауважують, що найбільше поїздок громадяни здійснюють саме до Польщі. Майже 950 українців (63%) почали подорожувати Євросоюзом саме з цієї країни.

«З початку безвізу зафіксовано дві відмови нашим громадянам у перетині кордону. В обох випадках за попередні порушення міграційного законодавства на території країн ЄС», - наголосили у відомстві.

Зазначимо, глава дипломатії ЄС Федеріка Могеріні заявила, що безвізовий режим між Україною і ЄС є вигідним для обох сторін.

Президент Петро Порошенко заявив, що коли сучасні школярі стануть дорослими, Україна вже буде входити до складу Євросоюзу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: