Безвізовий режим в дії: до ЄС в'їхали вже сотні українців

Читать на русском
У перші години дії безвізового режиму кордон Євросоюзу перетнули сотні громадян України. Консули продовжують здійснювати моніторинг ситуації в пунктах пропуску.

Сотні громадян України вже випробували безвізовий режим з Євросоюзом, перетинаючи кордон з сусідніми країнами після півночі.

Про це повідомляє прес-служба Департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України в Facebook, передає «Слово і Діло».

МЗС України створило робочу групу для допомоги в перший день безвізуУ Департаменті радять у разі виникнення проблемних ситуацій, пов’язаних з в’їздом до країн ЄС у безвізовому режимі, контактувати з робочою групою за зазначеними телефонами.

«Безвіз - в дії. Консули в Румунії, Польщі, Словаччини, Угорщини повідомляють про безперешкодний перетин громадянами України кордону країн ЄС з біометричним паспортом. Загальна кількість українців, які перетнули кордон ЄС станом на 5:35, вимірюється сотнями», - йдеться в повідомленні.

При цьому у відомстві додали, що консули продовжують здійснювати моніторинг ситуації у пунктах пропуску.

Нагадаємо, 11 червня в 00:00 за київським часом набув чинності безвізовий режим між Україною і Європейським Союзом. Відтепер усі громадяни України при наявності біометричного паспорта можуть відвідувати 30 країн Європи без віз і перебувати там до 90 днів протягом 180 днів, а саме всі країни-члени ЄС, крім Великобританії та Ірландії, а також Швейцарію, Ліхтенштейн, Ісландію та Норвегію.

В Держприкордонслужбі пояснили умови безвізу для дітей.

Раніше Ірина Геращенко пообіцяла, що назве прізвища активістів і депутатів, які просили не надавати Україні безвізовий режим.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: