«Карпатнафтохім» відновив роботу після тривалої перерви

Читать на русском
Карпатнафтохім виробляє етилен поліетилен, вінілхлорид, каустичну соду, хлор і суспензійний ПВХ.
«Карпатнафтохім»

ТОВ «Карпатнафтохім» (Калуш Івано-Франківської обл.) 9 червня відновило свою роботу після п'ятирічної перерви.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на прес-службу підприємства.

Україна втричі збільшила імпорт нафтиУ січні-травні 2017 Україна імпортувала сирої нафти і газового конденсату в 2,9 рази більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Виробництво товарного етилену очікується 11 червня, поліетилену і ПВХ - 15 червня. Сировиною для переробки є прямогонний бензин. «Таким чином, весь комплекс виробництва буде введений в експлуатацію в середині червня», - йдеться в прес-релізі.

Вихід на максимальну потужність по етилену в обсязі 250 тис. тонн в рік запланований протягом липня.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів постановою №299 від 26 квітня 2017 року встановив для «Карпатнафтохіму» щорічні квоти на безакцизне ввезення і закупівлю сировини для виробництва: зріджений газ - 1070 млн л, прямогонний бензин - 1170 млн, дизельне паливо - 985 млн літрів. Переробка кожного із зазначених обсягів може забезпечити випуск 250 тис. тонн етилену на рік.

Вибір сировини буде залежати від кон'юнктури сировинних і товарних ринків. У 2017 році основною сировиною для заводу буде прямогонний бензин, але в компанії не виключають використання скрапленого газу або дизельного палива.

«Карпатнафтохім» виробляє етилен, поліетилен, вінілхлорид, каустичну соду, хлор і суспензійний ПВХ. Завод був зупинений у вересні 2012 року в зв'язку з несприятливою ситуацією на ринку нафтохімічної продукції, і до сих пір не запущено (за винятком нетривалого відновлення роботи виробництва ПВХ).

Нагадаємо, російський Lukoil продав частку 25% + в ТОВ «Карпатнафтохім», що в Івано-Франківської області, компанії Techinservice Limited, яку пов'язують з Ігорем Коломойським і депутатом від «Народного фронту» Андрієм Іванчуком.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: