Ахметов хоче відсудити у Росії кримські активи ДТЕК

Читать на русском
Якщо спір не буде вирішено шляхом переговорів, ДТЕК Крименерго має намір передати його в міжнародний арбітраж. Сума компенсації може скласти понад 500 мільйонів доларів.
ДТЕК Крименерго

«ДТЕК Крименерго» розпочав процедуру розв'язання інвестиційного спору з Росією в рамках Угоди між Кабінетом міністрів України та урядом РФ про взаємний захист інвестицій.

Про це повідомили в прес-службі ДТЕК, передає «Слово і Діло».

Цей спір спричинений «націоналізацією» інвестицій компанії на території анексованого Росією Криму.

«З моменту незаконного захоплення «ДТЕК Крименерго» ми активно займалися відновленням документів, формуванням доказової бази, розробкою юридичної стратегії. Завершивши комплексний аналіз міжнародної практики та аналогічних прецедентів, ми направили на адресу Російської Федерації офіційне повідомлення щодо інвестиційного спору в рамках угоди про взаємний захист інвестицій між Україною і Росією», - заявив виконуючий обов'язки гендиректора «ДТЕК Енерго» Дмитро Сахарук.

У разі, якщо спір не буде вирішено шляхом переговорів, ПАТ «ДТЕК Крименерго» має намір передати його на розгляд до міжнародного арбітражу. Сума компенсації фактичних і потенційних збитків компанії може скласти понад 500 мільйонів доларів.

Для захисту своїх інтересів ПАТ «ДТЕК Крименерго» залучило міжнародну юридичну компанію Covington and Burling LLP.

Як відомо, угода між Кабінетом міністрів України та урядом Російської Федерації про взаємний захист інвестицій передбачає можливість вирішення спорів шляхом переговорів, після яких сторони мають право звернутися до арбітражу.

ДТЕК входить до складу фінансово-промислової групи «Систем Кепітал Менеджмент», акціонером якої є Рінат Ахметов.

Раніше повідомлялося, що «націоналізовані» бойовиками шахти Ахметова переповнені вугіллям. У ДТЕК підкреслили, що будуть відстежувати та припиняти спроби незаконного переміщення та продажу антрациту.

Також група компаній Еста Холдинг, що належить Рінату Ахметову, офіційно повідомила, що менеджмент готелів «Донбас Палас» і «Парк Інн» в Донецьку був відсторонений від управління установами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: