Держдеп США прокоментував заборону в Україні «ВКонтакте» і «Однокласників»

Читать на русском
Державний департамент США вважає заборону в Україні ВКонтакте і Однокласників порушенням свободи слова і порушенням Конституції країни.
Державний департамент США

Державний департамент США вважає заборону в Україні «ВКонтакте» та «Однокласників» порушенням свободи слова і порушенням Конституції країни.

Про це повідомляє «Голос Америки», передає «Слово і Діло».

У НАТО відреагували на заборону російських сайтів в УкраїніУ НАТО не вважають загрозою свободі слова блокування російських соцмереж та інтернет-сервісів в Україні.

«Немає сумніву, що підконтрольні Росії ЗМІ намагаються підірвати західні ЗМІ з допомогою фейкових новин і фальшивої інформації, включаючи Україну, де Росія використовує й інші методи, щоб підірвати уряд у Києві. Тим не менш, свобода слова - ключовий елемент здорової демократії, яка прописана в Конституції України», - заявили у Держдепі США.

В американському відомстві додали: «Ми закликаємо український уряд знайти шляхи захистити свої національні інтереси таким чином, щоб це не підривало конституційні принципи».

Журналісти «Голосу Америки» поцікавилися у Держдепі про наявність попередньої комунікації між США і Україною з приводу введення цього кроку. Представник Держдепартаменту відповів, що він не може коментувати «приватні дипломатичні розмови щодо цього питання».

Зазначимо, що український оператор «Київстар» почав блокувати доступ користувачів до російських соціальних мереж «ВКонтакте» і «Однокласники», що потрапили під санкції.

Нагадаємо, що в НАТО також відреагували на заборону російських сайтів в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: