Доба в АТО: четверо військових загинули, семеро поранені

Читать на русском
Під кінець минулої доби ситуація дещо загострилась на окремих ділянках лінії зіткнення: саме з настанням сутінок противник розпочав більш активно використовувати артилерію, зокрема ті її системи, застосування яких суворо заборонене Мінськими угодами.

Оперативна обстановка в районі проведення АТО залишається напруженою.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

Всього за минулу добу НВФ 73 рази били по позиціях ЗС України.

Також в результаті обстрілу загинули четверо військовослужбовців ЗС України, з них троє - в результаті прямого попадання міни. Вогнепальні поранення різного ступеня тяжкості отримали четверо українських військових, ще троє отримали бойові травми.

На Приморському напрямку бойовики відкривали вогонь 29 разів. Стріляли по опорних пунктах ВСУ під Красногорівкою, Чермаликом, Мар'їнкою, Гарним, Гнутовим, Талаківці, Водяним, Широкиним і Павлопілем.

На Донецькому напрямку бойовики протягом дня продовжували обстрілювати передмістя Авдіївки, а також Верхньоторецька, Кам'янки, Троїцького і Луганського.

«Менш потужні збройні провокації також були помічені поблизу Зайцева, Опитного, Невельського і Новгородського», - відзначили в штабі АТО.

Всього на цьому напрямку бойовики здійснили 21 обстріл українських позицій.

На Луганському напрямку підконтрольні Росії озброєні банди лише кілька разів порушували тишу поблизу Станиці Луганської, Валуйського, Троїцького та Дінця. Також вдень бойовики били недалеко від Кримського. З настанням сутінків противник різко активізувався.

«Зокрема, в районі Кримського і Новотошківського НЗФ знову почали інтенсивно обстрілювати наші оборонні укріплення з 120-мм і 82-мм мінометів, систем ствольної артилерії калібрів 122 і 152 мм, а також наявного у них піхотного озброєння», - йдеться в повідомленні.

Крім цього, ворожі мінометні обстріли невисокої інтенсивності були зафіксовані в районі Попасної, Новоолександрівки, Троїцького та Новозванівки.

Раніше повідомлялося, що СБУ на Донбасі ліквідувала агентурну мережу спецслужб РФ.   Нагадаємо, ОБСЄ назвало число загиблих через міни на Донбасі з початку року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: