Пакистан і Індія отримали статус членів ШОС

Читать на русском
Індія і Пакистан стали повноправними учасниками Шанхайської організації співпраці. В Астані на саміті Організації лідери Росії, Казахстану, Китаю, Таджикистану, Киргизії, Узбекистану затвердили статус нових учасників ШОС.

Індія і Пакистан стали повноправними учасниками Шанхайської організації співпраці.

Про це повідомляє «Інтерфакс Україна», передає «Слово і Діло».

На саміті ШОС в Астані лідери шести держав-членів Організації (Росії, Казахстану, Китаю, Таджикистану, Киргизії, Узбекистану) підписали документ про надання Індії і Пакистану відповідного статусу.

Китай інвестує в новий Шовковий шлях 124 мільярда доларівГлава КНР Сі Цзіньпін направить 124 млрд доларів на реалізацію плану нового Шовкового шляху.

Крім того, за підсумками засідання Ради глав держав ШОС учасники саміту підписали перелік документів, в тому числі Конвенцію Шанхайської організації співробітництва з протидії екстремізму і Астанінські декларацію.

Шанхайська організація співробітництва створена в 2001 році на базі «Шанхайської п'ятірки», що сформувалася після підписання Казахстаном, Киргизією, Китаєм, Росією і Таджикистаном угоди про зміцнення заходів довіри у військовій області в районі кордону від 1996 року і угоди про взаємне скорочення збройних сил у районі кордону від 1997 року.

З урахуванням нових держав-членів до складу ШОС входять вісім держав - Казахстан, Китай, Киргизія, Росія, Таджикистан, Узбекистан, Індія і Пакистан.

Раніше повідомлялося, що Індія запустила балістичну ракету.

Нагадаємо, Індія готова інвестувати в альтернативну енергетику України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: