У Великобританії сьогодні пройдуть дострокові парламентські вибори

Читать на русском
На позачергові вибори в парламент Великобританії зареєструвалися близько 46,9 млн чоловік. Їм належить обрати 650 депутатів парламенту.

У четвер, 8 червня, у Великобританії відбудуться дострокові парламентські вибори.

Про це повідомляє BBC, передає «Слово і Діло».

Виборчі дільниці відкриються о 7.00 за місцевим часом (9.00 за Києвом) і працюватимуть до 22.00 (00.00 9 червня).

Партія Мей втратить більшість у парламенті — опитуванняКонсервативна партія Великобританії, очолювана прем'єр-міністром Терезою Мей, втратить більшість у парламенті після виборів 8 червня.

На вибори зареєструвалися близько 46,9 млн чоловік. Їм належить обрати 650 депутатів парламенту.

Основна боротьба розгорнеться між Консервативною партією нинішнього прем'єр-міністра Великобританії Терези Мей і Лейбористською партією.

Результати передвиборчих опитувань свідчать, що консерватори можуть втратити більшість в парламенті. Згідно з ним, Консервативна партія отримає 42% голосів виборців і 302 місця у 650-місцевому парламенті. Зараз у них є більшість - 330 місць. Лейбористська партія може розраховувати на 38% голосів виборців і 269 місць відповідно.

Про намір провести дострокові парламентські вибори Мей оголосила 18 квітня. За її словами, Великобританії потрібні визначеність, стабільність і сильне лідерство після референдуму про вихід з Європейського союзу.

Раніше повідомлялося, що Британія може змінити законодавство про права людини заради боротьби з тероризмом.

Нагадаємо, бажаючим отримати британську візу доведеться оплачувати збір в розмірі 5,48 фунтів стерлінгів (близько 185 гривень) при зверненні в службу клієнтської підтримки через електронну пошту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: