Єврокомісія назвала головні умови до Великобританії в рамках Brexit

Читать на русском
Єврокомісія в понеділок, 29 травня, опублікувала основні вимоги до Великобританії в процесі виходу зі складу Європейського союзу.

Єврокомісія в понеділок, 29 травня, опублікувала основні вимоги до Великобританії в процесі виходу зі складу Європейського союзу.

Як пише «Слово і Діло» з посиланням на DW, основна увага Брюсселя сконцентрувана на фінансових питаннях і на правах громадян.

В ЄС підрахували, що фінансові зобов'язання Великобританії щодо ЄС стосуватимуться 74 європейських установ. Хоча Єврокомісія ще не назвала остаточної вартості «рахунків» за вихід Великобританії з ЄС, вже відомо, що Лондону доведеться продовжувати виплати і після виходу.

Серед зобов'язань Великобританії - фінансування Європейського інвестиційного банку, частка у фінансуванні угоди між ЄС і Туреччиною з питань біженців, а також фінансування вчителів в європейських школах. У Брюсселі відзначають, що всі розрахунки повинні проходити в євро.

Євросоюз також хоче, щоб британські громадяни в ЄС і громадяни ЄС в Великобританії мали право на отримання постійного місця проживання в разі легального перебування на зазначених територіях протягом 5 років.

Раніше Брюссель призначив дату старту переговорів щодо Brexit.

Незабаром Великобританія пригрозила вийти з переговорів по Brexit.

Як відомо, Меркель обіцяла Великобританії штрафи за обмеження на в'їзд громадян ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: