Греція підтримує цілісність України та надання безвізового режиму – Ципрас

Читать на русском
На сході України проживають етнічні греки, тому досягнення миру в цьому регіоні має для Греції особливе значення.
Алексіс Ціпрас і Петро Порошенко

Для Греції є важливим знаходження шляхів врегулювання ситуації на Донбасі переважно мирним шляхом, а в питанні надання Європейським Союзом безвізового режиму для громадян України можна очікувати позитивного рішення.

Про це Алексіс Ципрас заявив під час спільного брифінгу з Президентом України Петром Порошенком у четвер у Києві, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Для нас дуже важливо, щоб були знайдені шляхи врегулювання ситуації на сході, й ми вважаємо, що найкращим дипломатичний шлях. Ми підтримуємо й завжди підтримували територіальну цілісність України, верховенство права, й потрібно знайти шляхи врегулювання цих питань із дотриманням міжнародного права», – сказав прем'єр Греції.

За словами Ципраса, на сході України проживають етнічні греки, тому досягнення миру в цьому регіоні має для Греції особливе значення. Він також підкреслив, що Греція виступає за повне виконання Мінських угод для врегулювання ситуації.

Щодо надання Україні безвізового режиму, то Ципрас спрогнозував позитивний варіант вирішення питання. «У мене є хороші новини від Європейської Ради про те, що ми на правильному шляху, ми можемо очікувати позитивного рішення», – сказав він.

Своєю чергою, Порошенко зазначив, що високо цінує підтримку глави грецького уряду в питаннях якомога швидшого впровадження безвізового режиму Євросоюзом для громадян України.

У Чорному морі стартували навчання НАТО за участю УкраїниВійськово-морські сили семи країн-членів Північноатлантичного альянсу та України почали навчання в Чорному морі.

«Ми домовилися координувати наші зусилля, щоб це відбулося, й українці мали можливість подорожувати вже цього літа», – сказав Порошенко.

Він також висловив сподівання, що туристам із Греції буде цікаво відвідати Київ, Маріуполь і Одесу, що історично пов'язані з Грецією.

Раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман за підсумками зустрічі з главою грецького уряду Алексісом Ципрасом заявив, що Україна та Греція виступають за створення міжурядової комісії з питань двостороннього співробітництва.

На спільному з Ципрасом брифінгу Порошенко заявив, що проведення виборів на окупованих територіях Донбасу в присутності окупаційних військ є неможливим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: