Законопроект про Конституційний суд повернули на доопрацювання

Читать на русском
Законопроект визначає порядок організації та діяльності Конституційного Суду, статус суддів, підстави і порядок звернення, процедуру розгляду справ і виконання рішень.

Верховна Рада України не підтримала законопроект №6427д «Про Конституційний Суд України», повернувши його на доопрацювання.

З другої спроби ухвалення за основу проекту закону підтримали лише 217 депутатів, що є недостатнім, передає «Слово і Діло».

Законопроект є комітетським, так званим компромісним варіантом. Цей законопроект визначає порядок організації та діяльності Конституційного Суду України, статус суддів Конституційного Суду України, підстави і порядок звернення до нього, процедуру розгляду справ і виконання рішень.

Перед ним спікер парламенту Андрій Парубій ставив на голосування законопроект 6427-1 про Конституційне судочинство в Україні. Його підтримали 45 народних обранців.

Як відомо, попередній законопроект про КСУ з 911 правками Верховна Рада розглядала цілий робочий день, але також не змогла проголосувати.

Нагадаємо, комітет з питань правової політики рекомендував Верховній Раді ухвалити за основу законопроект «Про Конституційний Суд України».

6 червня суддя Віктор Кривенко почав виконувати обов'язки голови Конституційного суду України як старший за віком.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: