Ще одна країна розірвала дипломатичні відносини з Катаром

Читать на русском
Мавританія стала дев'ятою країною, яка на цьому тижні розірвала дипломатичні відносини з Катаром.

Мавританія стала дев'ятою країною, яка розірвала дипломатичні зв'язки з Катаром, звинувативши його у підтримці тероризму.

Про це повідомляє Al Jazeera, передає «Слово і Діло».

Сусідські війни: про що йдеться в історії з ізоляцією Катару?Щоразу конфлікт у Перській затоці призводить до масштабних економічних криз і чергового переділу геополітичних впливів. Що спричинило «катарську кризу» і які наслідки матиме чергове протистояння у довгостроковій перспективі?

«Держава Катар зв'язала свою політику... з підтримкою терористичних організацій і поширенням екстремістських ідей», - йдеться в заяві Міністерства закордонних справ західної африканської країни, члена Ліги арабських держав.

Заяву мавританського уряду про розірвання дипломатичних відносин з Катаром було опубліковано арабською мовою Мавританським інформаційним агентством.

За даними Al Jazeera, перед посольством Катару в Мавританії зараз проходять протести.

«На знак солідарності з Катаром, люди в столиці Мавританії Нуакшот продемонстрували у катарського посольства, що вони проти рішення свого уряду щодо розриву зв'язків з державою у Перській затоці», - зазначає видання.

Дипломатичний скандал навколо Катару: нафта дешевшає через загрозу зриву виконання угод ОПЕКСвітові ціни на нафту демонструють негативну динаміку на побоюваннях інвесторів про можливе невиконання віденських угод про скорочення видобутку сировини.

Як відомо, Саудівська Аравія, Єгипет, Об'єднані Арабські Емірати, Бахрейн, Лівія, Ємен, Мальдівська Республіка і Маврикій розірвали дипломатичні зв'язки з Катаром.

Уряд Йорданії заявив, що знижує рівень свого дипломатичного представництва в Катарі.

Причиною таких заходів стало звинувачення влади Катару в підтримці терористичної діяльності, в тому числі «Аль-Каїди« та «Ісламської держави».

Нагадаємо, країни Перської затоки закрили повітряний простір для літаків Катару.

Раніше стало відомо, за що Катар заплатив терористам мільярд доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: