Чотири країни Близького Сходу розривають стосунки з Катаром

Читать на русском
Чотири країни Близького Сходу звинуватили Катар у підтримці тероризму і надання фінансової допомоги угрупованням.

Королівство Бахрейн, Саудівська Аравія, Єгипет і Об'єднані Арабські Емірати розривають дипломатичні відносини з Катаром, звинувативши владу країни в підтримці тероризму.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на AFP.

Так, дипломатичні відомства чотирьох країн повідомили про розрив відносин з урядом Катару. МЗС Бахрейну заявив, що королівство відкликає з сусідньої країни всіх співробітників свого посольства. Відповідне рішення було ухвалено «з урахуванням триваючих дій з боку держави Катар, спрямованих на дестабілізацію стабільності і безпеки Королівства Бахрейн, а також втручання у внутрішні справи, підбурювання в ЗМІ, підтримки тероризму і надання фінансової допомоги угрупованням, пов'язаним з Іраном, для поширення хаосу в Бахрейні».

Своєю чергою, уряд Саудівської Аравії ухвалило рішення про закриття повітряних, морських і наземних прикордонних терміналів, а також про заборону на транзит, авіасполучення та використання територіальних вод королівства Катаром. А в МЗС Єгипту уточнили, що «рішення про розрив дипломатичних відносин ухвалено в зв'язку з поширенням Катаром ідеології угруповань «Аль-Каїда» і «Ісламська держава».

Арабські Емірати також як і Саудівська Аравія ухвалили рішення закрити повітряне і морське сполучення з Катаром.

Нагадаємо, ІД взяла на себе відповідальність за теракт у Лондоні.

Раніше в ООН заявили, що Ємен перебуває на межі гуманітарної катастрофи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: