У Франції почали розслідування проти голови виборчого штабу Макрона

Читать на русском
Розслідування почалося за 10 днів до парламентських виборів, на яких очолюваний Макроном рух Вперед розраховує отримати більшість місць у Національній асамблеї.

Французька прокуратура почала попереднє розслідування щодо голови виборчого штабу Еммануеля Макрона, а тепер міністра в його уряді Рішара Феррана.

Прокурор у місті Брест вирішив почати розслідування після серії публікацій у ЗМІ про ділові зв'язки і фінансові операції нового міністра у справах регіонів, передає «Слово і Діло» з посиланням на Le Figaro.

У цих статтях мова йшла про керівництво Феррана Товариством взаємного страхування в Бретані шість років тому, зокрема, про його рішення орендувати офісні приміщення у своєї дружини.

Крім того, ЗМІ писали про те, що Ферран, будучи депутатом парламенту, найняв помічником свого сина і чотири місяці оплачував його посаду з парламентських фондів.

Макрон ініціює саміт лідерів «нормандської четвірки» щодо УкраїниМакрон заявив, що бажає незабаром провести саміт із лідерами України, Німеччини та Росії щодо ситуації на Донбасі.

Міністр заперечує, що вчинив якесь правопорушення.

Розслідування почалося за 10 днів до парламентських виборів, на яких очолюваний Макроном рух «Вперед» розраховує отримати більшість місць у Національній асамблеї.

Зазначимо, звинувачення проти Феррана почасти нагадують претензії до екс-кандидата в президенти Фійона, якого запідозрили в тому, що він найняв свою дружину на посаду фіктивної помічниці у 2000-і роки.

Нагадаємо, у лютому міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Ейро заявив, що країна не потерпить втручання в президентські вибори з боку Росії або іншої країни, і за необхідності вживатиме заходів.

Також на штаб кандидата в президенти Еммануеля Макрона було здійснено хакерські атаки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: