Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Полторак запевнив, що в маєтку Курченка створять реабілітаційний центр для бійців АТО

Міністр оборони України Степан Полторак 19 вересня 2015 року запевнив, що в маєтку Курченка створять реабілітаційний центр для бійців АТО (с. Стовп'яги, Переяслав-Хмельницького району Київської області).
Не виконано
Сказано 21 вересня 2015 р.

Джерело

  • http://www.rbc.ua/ukr/news/osobnyake-kurchenko-sozdadut-reabilitatsionnyy-1442676028.html
  • https://youtu.be/E6lNm7kte3w?t=22s
  • https://zt.20minut.ua/Podii/vryatuvati-ryadovogo-kovalenka-yak-v-ukrayini-pratsyue-reabilitatsiya--10637110.html
  • Лист ЗСУ від 7 листопада 2017 року
  • Лист Міноборони від 7 листопада 2017 року
  • http://pereyaslav-rda.gov.ua/news/2014/1142-tsilodobova-haryacha-liniya
  • https://www.udmscvv.com/kontakti/
  • Лист Міністерства оборони України від 4 лютого 2016 року

Результат

Відповідно до листа ЗСУ від 7 листопада 2017 року, земельну ділянку в урочищі «Чубуки 2» с. Стовп'яги, Переяслав-Хмельницького району Київської області, на якій знаходиться нерухоме майно ТОВ «Калина Центр», передано під охорону військової частини п/п В2050.

Відповідно до листа Міноборони від 7 листопада 2017 року, у 2015 році було прийнято три двоповерхові будівлі, які розташовані по периметру земельної ділянки та побудовані для охорони об'єкта, а також недобудову (тренажерний зал), паркан з металевої сітки та металевих стовпчиків. Зa результатами огляду будівель було визначено, що вони не відповідають будівельним та санітарним вимогам до приміщень, в яких розташовуються лікувальні заклади.

Відповідно до інформації Управління соціального захисту Переяслав-Хмельницької РДА від 18 липня 2018 року, на території району знаходиться лише один реабілітаційний центр для учасників АТО, в селі Циблі (Український державний медико-соціальний центр ветеранів війни – один з найвідоміших медичних закладів в Україні).

Нагадаємо, з листопада 2014 року медико-соціальний центр проводить реабілітацію учасників АТО. На базі закладу формується головний центр реабілітації демобілізованих бійців антитерористичної операції.

ВИСНОВОК: враховуючи те, що протягом майже 3 років на території маєтку Курченка в селі Стовп'яги не було відкрито реабілітаційний центр для бійців АТО, редакція АП «Слово і Діло» присвоює обіцянці статус «не виконано».

Редакція продовжує стежити за ситуацією навколо земельної ділянки в селі Стовп'яги та залишає за собою право на зміну статусу обіцянки у разі виконання обіцяного міністром оборони України.