Рада ратифікувала Європейську угоду про безоплатну правову допомогу

Читать на русском
Верховна Рада ратифікувала Європейську угоду про передачу заяв про правову допомогу. За ухвалення законопроекту номер 0148 проголосували 231 депутат.

Верховна Рада України ратифікувала Європейську угоду про подачу заяв про правову допомогу, яке дозволить громадянам України отримувати безкоштовну правову допомогу в 32 європейських країнах.

За відповідний законопроект №0148 проголосували 231 народний депутат на пленарному засіданні в середу, передає «Слово і Діло».

Парубій пояснив, чому Рада відклала розгляд призначення омбудсменаЗа словами спікера, питання призначення омбудсмена буде розглянуто після того, як НАЗК надасть відповідні висновки.

«Вона (ратифікація угоди - ред.) дозволить українцям передавати через Міністерство юстиції заяви і документи, необхідні для надання безоплатної правової допомоги в 32 країнах Європи, які вже ратифікували цю угоду. За принципом взаємності також і Україна буде виконувати такі заяви про безоплатну правову допомогу», - пояснив заступник міністра юстиції України Сергій Пєтухов на пленарному засіданні Верховної Ради в середу.

Європейська угода про передачу заяв про правову допомогу було підписано 27 січня 1977 року в Страсбурзі.

Раніше, Верховна Рада виділила кошти на проведення місцевих виборів 11 червня.

Нагадаємо, що сьогодні Президент ветував закон про приватних детективів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: