Німеччина готова дати Україні кредит на 100 мільйонів євро — Мінінфраструктури

Читать на русском
У планах Мінінфраструктури — закупівля близько 25 німецьких поїздів для запуску на різні пріоритетні залізничні напрямки наступного року.

Німеччина планує надати Україні 100 млн євро кредитних коштів на закупівлю німецьких поїздів для приміського сполучення у 2018 році.

Про це заявив заступник міністра інфраструктури України з питань європейської інтеграції Віктор Довгань, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Ми зараз опрацьовуємо спільно з ПАТ «Українська залізниця» кредитну лінію KfW (німецький держбанк. - Ред.) в розмірі 100 млн євро для закупівлі регіональних поїздів. Ви знаєте, наскільки критична ситуація з приміськими перевезеннями. Це цікавий проект, політично ми його підтримуємо, залізниця має порахувати його економічну доцільність», - розповів Довгань під час прес-брифінгу «Перспективи бізнес-відносин між Україною та Німеччиною».

Також заступник міністра розповів, що в планах - закупівля близько 25 німецьких поїздів для запуску на різні пріоритетні залізничні напрямки наступного року.

Зазначимо, Глава КНР Сі Цзіньпін направить 124 млрд доларів на реалізацію плану нового Шовкового шляху.

Раніше Світовий банк поліпшив прогноз зростання економіки України у 2018 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: