Савченко не скористалася правом зареєструвати постанову про скасування змін до КК щодо строку попереднього ув'язнення

Читать на русском
Савченко заявила, що зареєструє постанову щодо скасування ухвалених депутатами змін до ККУ щодо правил зарахування покарань та обліку строку попереднього ув'язнення.

Народна депутатка України, позафракційна Надія Савченко не дотрималася обіцянки зареєструвати постанову про скасування змін до Кримінального Кодексу Украины щодо зарахування строку попереднього ув'язнення.

Обіцянку Савченко ІА «Слово і Діло» зафіксувало 18 травня 2017 року.

Нагадаємо, цього дня Верховна Рада України ухвалила у першому читанні і в цілому законопроект №5534 про внесення змін до ККУ (щодо правил зарахування покарань та обліку строку попереднього ув'язнення).

У відповідь Савченко заявила, що зареєструє постанову щодо скасування ухвалених депутатами змін. За її словами, голосування відбулося з порушенням норм Конституції та регламенту.

Проте вже 1 червня 2017 року законопроект №5534 було підписано спікером парламенту Андрієм Парубієм та направлено на підпис Президенту. Тож до моменту підписання цього рішення депутатка не скористалася своїм правом зареєструвати постанову про його скасування.

Також зазначимо, 23 травня Савченко звернулася до Президента Петра Порошенка з проханням ветувати скасування так званого «закону Савченко» про зарахування одного дня в СІЗО за два в тюрмі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: